|
CUKRY TRZCINOWE

demerara

demerara oryginalna

demerara organiczna
|
CUKIER DEMERARA
Chrupiący ze swoim wyrazistym
aromatem i miodowym smakiem
jest tradycyjnym akompaniamentem
do kawy i herbaty.
Jego duże, połyskujące kryształy
nadają się doskonale jako dekoracja
czy
chrupiąca posypka na kruche ciastka,
biszkopty czy kukurydziane płatki śniadaniowe.
Ma również zastosowanie w przygotowaniu
drinków np. Brazylijskiego
zwanego Cariprinha.
|

ZŁOCISTY CUKIER PUDER Ze swoim subtelnym smakiem, miodowym kolorem jest doskonały do: lukrowania wypieków, wykonania deserów, bezów i łagodnej pomady o smaku toffi.

ZŁOCISTY MAŁOZIARNISTY Posiada delikatny smak pomady.
Powinien być użyty w miejsce małoziarnistego rafinowanego cukru buraczanego.
Doskonały do wypieku ciast, biszkoptów, bezów. Również świetny jako posypka świeżych owoców i jogurtu.

ZŁOCISTY GRANULOWANY Nierafinowana alternatywa rafinowanego cukru buraczanego.
Doskonały do słodzenia gorących napojów, płatków śniadaniowych.
Idealny jako posypka na owoce czy jogurt.

KRYSZTAŁY Rozpuszczając się powoli w kawie czy herbacie uwalniają swój bogaty smak i
aromat. Te duże połyskujące kryształy nadają się doskonale jako posypka
na ciastka. Idealne do: słodzenia wybornych kaw, herbat, gorącego kakao. lodów, ciast, ciastek czy jogurtu.

JASNY MUSCOVADO To miękki, brązowy cukier o charakterystycznym zapachu kremowej pomady.
Doskonały do wypieku ciast i ciastek. Idealny do wykonania lekkiego sosu toffi, butterscotch, tiramisu czy jako posypka owoców oraz jogurtu.

CIEMNY MUSCOVADO Jest pełen naturalnych melas. Jego bogaty smak i naturalny ciemny kolor dodaje
szczególnego charakteru wykwintnym daniom czy wypiekom.
Idealny do ciast owocowych, ciast czekoladowych, ciemnego sosu toffi.
Wspaniały składnik marynat do grillowania, chili czy sosu bolognese.

CUKIER Z MELASAMI Jest pełen naturalnych melas trzciny cukrowej.
Posiada najciemniejszy kolor, najbogatszy zapach oraz smak.
Idealny do ciemnych czekoladowych wypieków, marynat do grillowania, ciemnych sosów i pomad.
do góry
|
|